Vakuutuksien päivittäminen

 

Haluan murtaa muutamia vakuutuksiin liittyviä myyttejä 

VAKUUTUKSIEN TARKASTELU JA KILPAILUTTAMINEN ON AIKAA VIEVÄÄ JA HANKALAA

Vakuutuksien päivittäminen on nopeaa ja helppoa, kun asialla on pätevä vakuutusalan asiantuntija, jolla on kattava osaaminen oman vakuutusyhtiönsä sekä koko vakuutusmarkkinoiden palveluista. 

Asiakasta kuuntelemalla ja elämäntilannetta kartoittamalla vakuutusalan asiantuntija saa nopeasti selkeän kokonaiskuvan asiakkaan nykyisen vakuutusturvan kattavuudesta sekä uuden vakuutusturvan tarpeista. Teknologia ja sen tuomat mahdollisuudet ovat myös nopeuttaneet sekä helpottaneet vakuutuksien päivitysprosessia.

 

VAKUUTUSEHDOISSA ON AINA JOKU ”PIENELLÄ PRÄNTÄTTY TEKSTI”, JOKA ESTÄÄ KORVAUKSIEN SAAMISEN

Vakuutustuoteselosteissa ja -ehdoissa pyritään kertomaan selkeästi asiakkaalle mitä korvataan ja mitä ei. On totta, että kaikkien esimerkiksi kotitalouteen liittyvien eri vakuutuksien vakuutusehtojen läpi lukeminen on työlästä sekä aikaa vievää. Tämän takia on tärkeää, että vakuutusedustaja on luotettava ja asiantunteva, joka auttaa asiakasta saamaan nopeasti vastaukset kaikkiin häntä mietityttäviin kysymyksiin. 

Nykyään vakuutusyhtiöiltä vaaditaan laajempien vakuutusehtojen lisäksi, myös lyhyet tiivistetyt avaintietoesitteet vakuutusturvien kattavuudesta. Niiden avulla saa nopeasti hyvän kuvan siitä, minkälaisia vahinkoja vakuutusturva kattaa.

 

VAKUUTUKSIEN HINNOITTELU ON MIELIVALTAISTA JA HINTOJA NOSTETAAN ALITUISESTI YLÖSPÄIN

 

Hinnoittelussa pyritään aina reiluuteen. Ne asiakasryhmät, jotka kuuluvat tilastojen mukaan korkeampaan riskiryhmään joutuvat maksamaan enemmän vakuutusmaksuja. Näin toimitaan esimerkiksi liikennevakuutuksien hinnoittelussa.

Vakuutuksien hintojen nousuun vaikuttaa edellisvuoden vahinkojen suuruus, joita vakuutusyhtiö joutuu korvamaan asiakkailleen. Kuluttajahintaindeksin nousu vaikuuttaa hintojen nousuun. Esimerkiksi, kun autojen korjauttaminen ja henkilöiden lääkärikäyntien hinnat nousevat, niin hinnan muutos näkyy myös autojen liikennevakuutuksissa, kaskoissa sekä henkilöiden hoitokulujen vakuutusmaksuissa.

Vakuutusyhtiöillä saattaa myös olla vuoden määräaikaisia alennuskampanjoita, kun alennuskampanja loppuu, niin vakuutuksen vuosimaksu nousee.

 

VAKUUTUKSIEN LÄPIKÄYMINEN VAATII AINA AJANVARAUSTA KONTTORILLE

 

Etätapaamiset yleistyvät vuosi vuodelta. Vakuutuksien läpikäyminen onnistuu kätevästi verkko- tai puhelintapaamisessa. Dokumentit pystytään lähettämään kätevästi asiakkaan sähköpostiin ja asiakas pystyy kätevästi täyttämään mahdolliset terveysselvitykset, sopimukset yms. sähköisellä allekirjoituksella, joka onnistuu omilla verkkopankki tunnuksilla tunnistautumalla.